Προφίλ

Το Σωματείο «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο» δρα θεσμικά, έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και προάγει πολιτισμικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό έργο.

Το Σωματείο «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο»  τελείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. Πρωταρχικά το Σωματείο αγκαλιάζει και ενισχύει το δημόσιο καινοτόμο βήμα, αναγνωρίζει την αξία, τις δυνατότητες και την μελλοντική ισχύ που διαθέτει  η ψηφιακή τεχνολογία ως  άρτια εξελιγμένο μέσο για την προώθηση της  προόδου! Ταυτόχρονα αξιοποιεί το έναυσμα που δόθηκε μέσα από την καρδιά της κοινωνίας, για την ανάγκη δημιουργίας ενός σημείου αναφοράς, μέσω του οποίου οι γονείς θα μπορούν να δώσουν το στίγμα τους,  συμβάλλοντας στην αναδημιουργία μιας ασφαλέστερης κοινωνίας στην ψηφιακή εποχή! 

Το Σωματείο «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο» γίνεται αρωγός  στα δρώμενα του σύγχρονου κόσμου, προάγει την πρόοδο στην ψηφιακή εποχή, μέσω της δημιουργίας γνωστικού πλαισίου  αξιών σε θέματα όπως: η ορθή χρήση και η προστασία στο διαδίκτυο, ενώ διαφωτίζει θέματα που αφορούν την προβληματική χρήση στο διαδίκτυο, τον εθισμό, την εξάρτηση  κ.α.  Η τοπική  Εκκλησία μέσω του Σωματείου «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο» θέτει τις υπηρεσίες της στον άνθρωπο! Δρα επί της ουσίας, όπως ένα αισθητήριο σύστημα μετουσιώνοντας τεκμηριωμένες γνώσεις σε ερεθίσματα για να τα μεταδώσει  στον άνθρωπο… Όλα τα δεδομένα γνώσεων που συγκεντρώθηκαν προέρχονται από Πανεπιστήμια και έγκυρες Ιατρικές επιστημονικές πηγές. 

Το Σωματείο «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο» δρα θεσμικά, έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και προάγει πολιτισμικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό έργο. Απευθύνεται σε παιδικές ηλικίες που εμπλέκονται στο χώρο της διαδικτυακής επιρροής και των γονέων κηδεμόνων αυτών. Λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ορθόδοξης διδασκαλίας, τα χρηστά ήθη και παραδόσεις του τόπου μας. Σκοπός του  Σωματείου είναι η μέριμνα ενημερωτικών δράσεων για την αφύπνιση και την ασφάλεια των παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα ασφαλέστερο κόσμο στην ψηφιακή εποχή !


Επιμέλεια Αργυρώ Παρδαλάκη


Όλα τα δεδομένα γνώσεων που συγκεντρώθηκαν προέρχονται από Πανεπιστήμια και έγκυρες Ιατρικές επιστημονικές πηγές.