Όραμα

EDIT PAGE”ΟΡΑΜΑ”

Το Σωματείο «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο» με τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου δίνει πνοή στο  όραμα του σύγχρονου ανθρώπου, που επιθυμεί να είναι ενημερωμένος στην ψηφιακή εποχή! Η δημιουργία του  Σωματείου είναι εμπνευσμένη μέσα από ένα συλλογικό όραμα πολιτών, κυρίως γονέων, καθώς ανταποκρίνεται σε μια αληθινή ανάγκη, για μια πιο υπεύθυνη κοινωνία στην εποχή του διαδικτύου!  

Όραμα του Σωματείου «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο» είναι να διαμορφώσει ένα νέο φρονιτικό πρότυπο  στο σύγχρονο διαδικτυακό κόσμο! Διανύοντας την ψηφιακή εποχή και παράλληλα  βιώνοντας την παγκοσμιοποίηση,  το Σωματείο «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο»  καινοτομεί συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση, της αρετής της φρόνησης με τις υπάρχουσες θεωρίες στρατηγικής!  Μέσω ενός θεσμικού πλαισίου αξιών, το Σωματείο ενεργοποιείται, αναλαμβάνει πρωτοβουλία την κατάλληλη στιγμή, θέτοντας στόχο να υπηρετήσει ένα κοινό καλό σκοπό που αφορά την ορθή χρήση στο διαδίκτυο από τα παιδιά και τους εφήβους. 

Ωστόσο βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση ενός τέτοιου οράματος είναι η προσέγγιση των παιδιών και των εφήβων με τρόπο απλό κι ευχάριστο που συνδυάζει το παραδοσιακό τρόπο εκμάθησης με το σύγχρονο π.χ.: Υλικό/e-books.Η υλοποίηση ενός τέτοιου οράματος  δίνει την κατευθυντήρια οδό, ούτως ώστε να εναρμονίζονται ταυτόχρονα, στοιχεία από επιστημονικές γνώσεις, με τον έλεγχο των κανόνων ορθής λειτουργίας των τεχνολογικών μέσων, με τις ανθρωπιστικές αξίες έχοντας ως γνώμονα, το σεβασμό στον άνθρωπο και το Δημιουργό. 

Λαμβάνοντας υπόψη  ότι ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχεί η τεχνολογική κουλτούρα, σε όλα τα πεδία του περιβάλλοντος  μας, οραματιζόμαστε  την μετάβαση της κοινωνίας, σ’ ένα μοντέλο στο οποίο οι γονείς, το παιδιά  και οι έφηβοι θα διαχειρίζονται τα ψηφιακά συστήματα, έχοντας διευρύνει τις γνώσεις τους πέρα απ’ τα όρια της τεχνογνωσίας, σε γνώσεις με «βιολογικό αντίκτυπο». Γνώσεις οι οποίες μακροπρόθεσμα θα επιδράσουν θετικά στη συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων, έτσι ώστε να είναι σε θέση ν’ αντιληφθούν την αλληλεπίδραση των ψηφιακών συστημάτων και του διαδικτύου απέναντι στον ανθρώπινο εγκέφαλο, καθώς και την καθοριστική σημασία της χρήσης με μέτρο».  Επιμέλεια Αργυρώ Παρδαλάκη