ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ 6 ΜΑΡΤΊΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ


Το Σωματείο Επαγρύπνηση Στο Διαδίκτυο Της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα πραγματοποιήσουν διήμερο επιμορφωτικών δράσεων, με θέμα : <<Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο>> .

Εισηγητές θα είναι: Αξιωματικοί από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Λαμβάνοντας υπόψιν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά και οι έφηβοι στο χώρο του διαδικτύου, καθώς επίσης συναισθανόμαστε πόσο αναγκαίο είναι, το να είναι σε θέση οι γονείς, να δώσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για να διαχειρίζονται την καθημερινότητα τους την ψηφιακή εποχή, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διήμερο επιμορφωτικών, ενημερωτικών δράσεων στις 5 και 6 Μαρτίου, με τρεις ημερίδες.
Στόχος των ημερίδων είναι η ενημέρωση, η πρόληψη, η στήριξη και η ενδυνάμωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, 11:00 πμ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.


Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, 19.30 μμ. στο Πολιτιστικό Κέντρο
της Ι Μ Κ Α, (επί της οδού Αντωνίου Γιάνναρη 2).


Παρασκευή 6 Μαρτίου, 2020, 11.00 πμ, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βάμου του Δήμου Αποκόρωνα.Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 (SID).

Εσπερίδα για τον Εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 (SID).

ΠΡΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ & ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2O2O (SID)

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ν. Χανίων & το Σωματείο Επαγρύπνηση Στο Διαδίκτυο Tης  Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου πραγματοποίησαν με επιτυχία εσπερίδα για την Ημέρα Εορτασμού Ασφαλούς Διαδικτύου (SID 2020), με θέμα:
«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα Πανευρωπαϊκά δίκτυα Insafe/INHOPE με επίσημο εκπρόσωπο για την Ελλάδα το Ασφαλές Κέντρο Διαδικτύου, το οποίο τελείται υπό την αιγίδα  Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας ( Ι Τ Ε ), με την υποστήριξη της Κομισιόν.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι  να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει να προσελκύσει παιδιά και νέους, γονείς και κηδεμόνες, δασκάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη βιομηχανία, τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και τους πολιτικούς, να ενθαρρύνει όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου το Σωματείο Επαγρύπνηση  Στο Διαδίκτυο Της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου  ανέλαβε ενεργή δράση συνδιοργανώνοντας με την  Ένωση Συλλόγων Γονέων Ν. Χανίων και την στήριξη
της Δ Δ Ε  Χανίων καθώς του Κ Ε Θ Ε Α   Αριάδνη Χανίων εκδήλωση για να τιμήσουν την ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου. Η εκδήλωση πργματοποιήθηκε με επιτυχία στις  11 Φεβρουαρίου,στο Πολιτιστικό Κέντρο Της  Ι Μ Κ Α, επί της οδού Αντωνίου Γιάνναρη 2, στις 20.00 μμ.
,,
Οι ομιλητές που πλαισίωσαν τη δράση ήταν οι : Δανάη Ράφτη Ψυχολόγος Συμβουλευτικής Μονάδας Κ Ε Θ Ε Α  Αριάδνη, Παναγιώτης Αντωνακάκης Προϊστάμενος  Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Δ Δ Ε  Χανίων. Οι συντονιστές που συνέβαλλαν στη διεξαγωγή της δράσης ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος κύριος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πατέρας Γεώργιος Περάκης μαζί με τη Γραμματέα της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Χανίων κυρία Ελένη Βλοντάκη. Απήφθυναν χαιρετισμό προς το κοινό, η εντεταλμένη Περιφερειακός Σύμβουλος κυρία Σοφία Μαλανδράκη , ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Χανίων κύριος Γρηγόρης Γκουλούσης και έκλεισε την εσπερίδα με μια σύντομη αναφορά για τον κοινωνικό ρόλο του Σωματείου Επαγρύπνηση στο Διαδίκτυο το Ιδρυτικό μέλος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Σωματείου Επαγρύπνηση Στο Διαδίκτυο Της Ι Μ Κ Α κυρία Αργυρώ Παρδαλάκη.


Πρώτη παρουσίαση της ιστοσελίδας www.epagripnisistodiadikyo.,gr στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης 2019 που διοργανώνει το Σωματείο PRAXIS στις 8, 9 και 10 Ιουλίου στον Προμαχώνα του Σαν Σαλβαντόρ στο Παλιό Λιμάνι.

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ www.epagripnisistodiadiktyo.gr ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ 2019

Στις 8, 9 και 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης 2019, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Σωματείου PRAXIS. Μέσα σε κλίμα χαράς με συνοδεία από μαγευτικές μελωδίες, που μας συνεπήραν έγινε η «πρώτη παρουσίαση της ιστοσελίδας» www.epagripnisistodiadiktyo.gr

Η υπέροχη αυτή συγκυρία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ως μια γιορτή, ως ένα ευχάριστο συναπάντημα! Το σημαντικό είναι, ότι ενώθηκαν πολλοί άνθρωποι για να συνεισφέρουν σε ένα καλό σκοπό! Άνθρωποι με αγάπη για τη δουλειά τους, με ευαισθησία και συνάμα τη δύναμη να συγκινούν τα πλήθη! Μέσω της τέχνης καταφέρνουν, να μεταδίδουν ειρηνικά μηνύματα, διαχέοντας τα μέσω της μουσικής και τη γνώσης!

Το συνταίριασμα αυτό στάθηκε μια ιδανική ευκαιρία για την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας www.epagripnisistodiadiktyo.gr. Είναι γνωστό ότι το φεστιβάλ, συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της πολιτιστικής και κοινωνικής ποιότητας της καθημερινότητας του σημερινού σύγχρονου ανθρώπου…

Εμπνευσμένη από την ψηφιακή εποχή η ιστοσελίδα μας, παρουσιάστηκε από εκπροσώπους του Σωματείου ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Σε σημείο του χώρου στήθηκε το stand του Σωματείου και μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Ανάμεσα στους επισκέπτες που έλαβαν το ενημερωτικό φυλλάδιο ήταν αρκετοί γονείς.. Λόγω ότι το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο είναι ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, χαροποιήθηκαν ιδιαιτέρως!
Επίσης θετική ανταπόκριση υπήρξε από επισκέπτες του εξωτερικού, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι σταδιακά θα γίνει μετάφραση της ιστοσελίδας

Το αξιόλογο μουσικό αυτό γεγονός πραγματοποιήθηκε με συνεργασία από παγκόσμια αναγνωρισμένα μουσικά σχήματα. Παρουσιάστηκαν αυθεντικές συνθέσεις µε κοινή αναφορά το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης. Πλέων ετήσιος θεσμός και αναγνωρισμένη εκδήλωση από το 2014 ως το φεστιβάλ που προσελκύει μουσικούς από όλο τον κόσμο. Παράλληλα με το που φεστιβάλ στον Προμαχώνα του Σαν Σαλβαντόρ στο Παλιό Λιμάνι Χανίων, πραγματοποιήθηκε μια μουσική βραδιά στο Ηράκλειο.

Παρουσίαση του νεοσύστατου Σωματείου «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο» στο Σώμα Οδηγισμού Χανίων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Στις 15 Ιουνίου και ημέρα Σάββατο, ολοκληρώθηκε project σχετικό με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, του Σώματος Οδηγισμού. Η επιμόρφωση των μελών του Σώματος. έγινε με υλικό που είχε σταλεί από το Κεντρικό Σώμα Οδηγισμού της Αθήνας.

Ενδιαφέρον έδειξε στην είδηση για την ίδρυση του Σωματείου «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο» η κυρία Ερασμία Κοματσουλάκη Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγισμού.
Στάλθηκε πρόσκληση στην κυρία Αργυρώ Παρδαλάκη Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Σωματείου «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο» μέσω εκπροσώπων του Σώματος. Προτάθηκε να γίνει μια ενημερωτική ομιλία σε παιδιά και γονείς για τη δράση που ξεκινά το Σωματείο «Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο». Η πρόσκληση έγινε αμέσως αποδεκτή. Έτσι πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των μικρών μας φίλων καθώς και των γονέων τους.

Ήταν μια πολύ όμορφη συνάντηση και μια ωφέλιμη ενημερωτική δράση. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με πολύ χαρά και κέφι δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό!


Πολιτιστικό κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


Στις 16 Φεβρουαρίου του 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Σωματείου ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ. Η διεξαγωγή της πρώτης Γ.Σ. έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Μερικές μέρες νωρίτερα είχε γνωστοποιηθεί στα μέλη, πως σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών θα γινόταν επαναληπτική συνάντηση. Λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας που προξένησε ζημιές, πλήττοντας την περιοχή των Χανίων δεν υπήρξε απαρτία των μελών. Σύμφωνα με το καταστατικό, ορίστηκε νομότυπα επανάληψη στις 23 Φεβρουαρίου του 2019. Το επόμενο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γ..Σ. του Σωματείου, για την πρώτη γνωριμία μεταξύ των παρισταμένων μελών.

Κατά τη Γ.Σ.υποδέχτηκε με καλωσόρισμα τα μέλη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κύριος Δαμασκηνός. Ακολούθησε ομιλία του. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την κυρία Παρδαλάκη Αργυρώ Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Σωματείο. Ακολούθως συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους τα μέλη. Αναφέρθηκαν σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο . Συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι επικοινωνίας μεταξύ των μελών του Σωματείου.

Διαβάστε εδώ: την: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.