ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς» Ακαδημαικό έτος 2021-2022.

Αγαπητές/οι κυρίες/οι,

ευχόμαστε να είστε όλοι καλά, καθώς και οι οικογένειές σας. Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της συνεργασίας της δομής Επαγρύπνησης στο Διαδικτυο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου (Ι.Μ.Κ.Α.) ως τοπικός διοργανωτής, με τον φορέα της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.), το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλους φορείς και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ. διοργανώνουν το πρόγραμμα για το 7ο Ακαδημαικό έτος 2021-2022 , <<Από το Α ως το Ω: μια Ακαδημία για Γονείς>> με 8 δίωρες διαδραστικές συναντήσεις. Την πρόσκληση για την εναρκτήριο ομιλία στις 13 Οκτωβρίου 2021 θα τη βρείτε εδώ: https://www.epagripnisistodiadiktyo.gr/

Οι Ακαδημίες Γονέων θα πραγματοποιηθούν και φέτος σε διαδικτυακή μετάδοση. Σας επισυνάπτουμε το link για την παρακολούθηση:https://youtu.be/UXNDYZeKiGM

Σας επισυνάπτουμε την πρόσκληση για την εναρκτήριο ομιλία στις 13 Οκτωβρίου 2021. Οι Ακαδημίες Γονέων θα πραγματοποιηθούν και φέτος σε διαδικτυακή μετάδοση.

Τετάρτη  13 Οκτωβρίου 2021 

Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση
ενόψει της νέας φάσης της πανδημίας (new normal)

ΑΚ.-ΓΟΝΕΩΝ-2021-2022-1η-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.docx

Μετέπειτα της ομιλίας, να συμπληρώσετε τη Φόρμα Αξιολόγησης και να τη στείλετε στο μέιλ: info@youth-med.gr .
Κάντε λήψη τη φόρμα αξιολόγησης:


Ακαδημίες Γονέων “Από το Α ως το Ω”. Υλικό στα link των συναντήσεων.

Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι Ακαδημίες Γονέων με μεγάλη συμμετοχή από όλη τη χώρα και εξαιρετική ποιοτική αξιολόγηση.

Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις και άλλο υλικό στα
παρακάτω links:

1η Συνάντηση: https://youtu.be/qkSbh6IjwuY

2η Συνάντηση: https://youtu.be/1Y5KwhfDmRw

3η Συνάντηση: https://youtu.be/wlvdUAINRzM

4η Συνάντηση: https://youtu.be/PKJ2N2lysW8

5η Συνάντηση: https://youtu.be/m3IQq8OFbQY

6η Συνάντηση: https://youtu.be/_58-DcmKbsE

7η Συνάντηση : https://youtu.be/N9M_q6lV68k

8η Συνάντηση : https://youtu.be/LrJgZkKetcY8η Συνάντηση. Εγγραφή στις Ακαδημίες Γονέων “Από το Α ως το Ω”

Αγαπητές/οι κυρίες/οι,

σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της 8ης Συνάντησης των Ακαδημιών Γονέων, καθώς και το link για την παρακολούθηση: https://youtu.be/LrJgZkKetcY


στα πλαίσια της νέας συνεργασίας που διενεργείται από την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.) με τη Δομή Επαγρύπνηση στο Διαδίκτυο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου (Ι.Μ.Κ.Α.), σας ενημερώνουμε ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε με επιτυχία πριν 6 χρόνια από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.ΕΥ.), της Β Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων Π & Α Κυριακού, με σκοπό να συμβάλλει στην ενημέρωση & επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, να φέρει πιο κοντά τους γονείς μεταξύ τους, αλλά και με ειδικούς και τις υπηρεσίες, ώστε να ενισχυθεί ο γονιός και ο εκπαιδευτικός μέσω της έγκυρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης πληροφόρησης, να λάβει υποστήριξη ως προς τα θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία, αλλά και την πρόληψη κα αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών. Εάν είστε γονέας ή εκπαιδευτικός για τη συμμετοχή σας στην 8η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων Από το ” Α ως το Ω” θα πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα:


Α) Να συμπληρώσετε τη Google form που θα βρείτε στο link και να κάνετε υποβολή:

https://forms.gle/KfHbPQ3dNj5TwJsr7


Β)

Κάνετε λήψη τη Φόρμα Αξιολόγησης: ΦΟΡΜΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΛήψηΜε το πέρας των συναντήσεων της Ακαδημίας Γονέων “Από το Α ως το Ω” θα λάβετε Βεβαίωση παρακολούθησης από την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής. (Συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων που δεν έχουν προλάβει να παρακολουθήσουν όλες τις συναντήσεις του Ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, αλλά μόνο τις τρεις τελευταίες συναντήσεις).6 Συνάντηση. Εγγραφή στις Ακαδημίες Γονέων “Από το Α ως το Ω”

Αγαπητές/οι κυρίες/οι, σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της 6ης Συνάντησης των Ακαδημιών Γονέων, καθώς και το link για την παρακολούθηση :

https://youtu.be/_58-DcmKbsE

στα πλαίσια της νέας συνεργασίας που διενεργείται από την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)με τη Δομή Επαγρύπνηση στο Διαδίκτυο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου (Ι.Μ.Κ.Α.) & τη στήριξη της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, σας ενημερώνουμε ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε με επιτυχία πριν 6 χρόνια από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.ΕΥ.),της Β Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων Π & Α  Κυριακού, που στοχεύεινα φέρει πιο κοντά τους γονείς μεταξύ τους, αλλά και με ειδικούς και τις υπηρεσίες, ώστε να ενισχυθεί ο γονιός μέσω της έγκυρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης πληροφόρησης, να λάβει υποστήριξη ως προς τα θέματα συμπεριφοράςκαι υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία, αλλά και την πρόληψη κα αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της κας Άρτεμις Τσίτσικα Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Υπεύθυνο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας,Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας». Με στόχο τη διεύρυνση του συντονιστικού έργου που ήδη έχει ξεκινήσει στα Χανιά αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη διοργάνωση της τοπικής Ακαδημίας Γονέων  η κα Αργυρώ Παρδαλάκη Συνιδρύτρια & Υπεύθυνη ΔημοσίωνΣχέσεων της Δομής Επαγρύπνησης  στο Διαδίκτυο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου.
Εάν είστε γονέας για τη συμμετοχή σας στην 6η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων Από το ” Α ως το Ω”θα πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα:

Α) Να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής.
Β) Να στείλετε τη φόρμα εγγραφής για τη συμμετοχή σας στο μέιλ:  dsepagrypnisi@gmail.com, μέχρι την Τετάρτη,10 Μαρτίου, πριν την έναρξη της 6ης διαδικτυακής συνάντησης που ξεκινά ζωντανά στις 10 Μαρτίου (την ίδια μέρα), στις 18.15 .
Γ) Μετέπειτα της ομιλίας, να συμπληρώσετε τη φόρμα αξιολόγησης και να τη στείλετε στο μέιλ: info@youth-med.gr . Επίσης είναι χρήσιμο να κάνετε εγγραφή στο κανάλι Youtube κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, καθώς και ν αφήσετε τα σχόλια σας.

Μετά το πέρας των συναντήσεων της  Ακαδημίας Γονέων “Από το Α ως το Ω” θα λάβετε Βεβαίωση παρακολούθησης από τηνΕλληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής. (Συμπεριλαμβανομένων των γονέων που δεν έχουν προλάβει να παρακολουθήσουν όλες τις συναντήσεις του Ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, αλλά μόνο τις τρεις τελευταίες συναντήσεις).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση σας.
Αργυρώ Παρδαλάκη Συνιδρύτρια και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Δομής Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο, της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου.
Τηλ. επικοινωνίας 6940235627

ΑΚ.-ΓΟΝΕΩΝ-2020-2021-6η-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Συνεργασία της Δομής Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο της Ι.Μ.Κ.Α. με την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής.

Παρακολουθείστε Video από την εκπομπή της Νέας Τv, Στο Κόκκινο για τη συνεργασία της Δομής Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο της Ι.Μ.Κ.Α. με την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής.

Video από την εκπομπή της Νέας Τv, Στο Κόκκινο για τη συνεργασία της Δομής Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο της Ι.Μ.Κ.Α. με την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 11η Εκδήλωση Ψηφιακής Παιδείας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά & τους εφήβους, Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται… 

Παρακολουθήστε το video της11ης Εκδήλωσης Ψηφιακής Παιδείας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ” Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται …”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 11η Εκδήλωση Ψηφιακής Παιδείας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά & τους εφήβους, Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται… Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην  Αθήνα, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, στο
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπό την αιγίδα των:
Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr,
Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) www.minedu.gov.gr 
Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής www.youth-med.gr.

Ακολουθεί σχόλιο από την κα Αργυρώ Παρδαλάκη:
Ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου & Συνιδρυτής της Δομής Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο, που τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού, συγχαίρω τους διοργανωτές και ιδιαίτερα την κα Άρτεμη Τσίτσικα για την άψογη διοργάνωση! Μια εξαιρετική εκδήλωση, με συμμετοχή σημαντικών Φορέων και εκλεκτών ομιλητών! Επίσης συγχαίρω τα παιδιά που συμμετείχαν ! Έπειτα από το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη διάρκεια της συνόδου “Νευροβιολογία της εξάρτησης” που συμμετείχα, καθιστώντας αδύνατη τη σύνδεση μου τη δεδομένη χρονική στιγμή του σχολιασμού μου, θεώρησα αναγκαίο να καταθέσω ένα σχόλιο για το video που παρακολουθήσατε, πάνω στο το τόσο επίκαιρο θέμα της διαδικτυακής εξάρτησης, που εντείνεται την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε λόγω της απομόνωσης που επιβάλλουν τα μέτρα, για την αντιμετώπιση του covid 19. Οφείλω να πω ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου επτά χρόνια μελετούσα και ερευνούσα εντατικά, επιστημονικά δεδομένα της Ελληνικής και Διεθνούς Ιατρικής κοινότητας, με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αρχικά δημιουργήθηκε ‘’το ebook Χορεύοντας με τη λήθη’’, που ένα μέρος του μεταφέρθηκε σε σύγχρονη εκτέλεση χορογραφίας, στο video «Νευροβιολογία της εξάρτησης» το οποίο αποτελεί μια καινοτόμο προσέγγιση, που έχει στόχο να ενδυναμώσει τους έφηβους μέσω ουσιαστικών γνώσεων με βιολογικό αντίκτυπο, ώστε τελικά να επιδράσει κυρίως προληπτικά σε αυτούς. Ουσιαστικά επιχείρησα να προσεγγίσω την έμφυτη ανάγκη έκφρασης των εφήβων, μέσα από περισσότερα ευφάνταστα μονοπάτια, μέσω της «Οπτικοποίησης» των τριών ορμονών, προσωποποιημένων σε αιθέριες χορεύτριες, ενισχύοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο, την αφομοίωση εννοιών της Νευροβιολογίας στο θέμα της διαδικτυακής εξάρτησης… Έπειτα θεώρησα σημαντική τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, ώστε να ενοποιηθούν διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, μέσω της τέχνης. Αξιοποίησα θεατρικά στοιχεία, μουσική και χορογραφία, συνδυαστικά με γνώσεις από την επιστήμη της Νευροβιολογίας, με προσωπικά ενδιαφέροντα και εμπειρίες των εφήβων, έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση, τον προβληματισμό, την ώθηση για διερεύνηση του θέματος από τους ίδιους του εφήβους και την αναζήτηση λύσεων από αυτούς. Τέλος επεδίωξα, να προσεγγίσω τον συναισθηματικό κόσμο των εφήβων, κεντρίζοντάς τους το ενδιαφέρον, με παραγωγή υλικού με μέσα υψηλής αισθητικής, συμβάλλοντας έτσι και στην καλλιέργεια της συναισθηματικής τους νοημοσύνης.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την επιστημονική επιμέλεια, τη συνεργασία μας & τη δυνατότητα που μου έδωσε να παρουσιάσω τη δουλειά μου την κα Άρτεμη Τσίτσικα Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής– Εφηβικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Υπεύθυνο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικής Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας». Καθώς και την επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από τους: κ. Γεώργιο Βάρτζελη, Επίκ. Καθηγητή, Παιδιατρικής Νευρολογίας, κ. Αθανάσιο Θήριο, Ακαδημαϊκό Υπότροφο Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αναστάσιο Μπονάκη, Επίκ. Καθηγητή Νευρολογίας, Ιατρικής Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Ελένη Παναγούλη, Ακαδημαϊκή Υπότροφο Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Προεδρείο, και πάλι τον κ. Αναστάσιο Μπονάκη και τον κ. Κων/νο Κοκκώλη Ψυχίατρο-Εξαρτησιολόγο, Αναπληρωτή, διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου για τη συνεργασία μας και εύχομαι καλή αντάμωση στην επόμενη δράση μας!

Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται…

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου συμμετέχει με εκπροσώπησή της από την κα Αργυρώ Παρδαλάκη  Συνιδρυτή και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, της Δομής Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο, της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου (Ι.Μ.Κ.Α.) στην 11η Εκδήλωση Ψηφιακής Παιδείας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά & τους εφήβους, Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται… Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην  Αθήνα, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, στο
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr,
Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) www.minedu.gov.gr 
Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής www.youth-med.gr.

Το link παρακολούθησης της εκδήλωσης είναι το:https://youtu.be/bsFWoK9eJX

ΑΡΙΑΔΝΗ-11-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-f-1

Μουσικοχορευτικό project Χορεύοντας με τη λήθη


Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ


Επαγρύπνηση στο Διαδίκτυο

Μια αναμνηστική φωτογραφία εν ώρα εργασίας, κατά τη διάρκεια του μοντάζ, από τη συνεργασία της δημιουργού του μουσικοχορευτικού project : Χορεύοντας με τη λήθη, Αργυρώς Παρδαλάκη μαζί με τον ευρέως γνωστό και καταξιωμένο
Σκηνοθέτη Γιώργο Πανταζή! Πρόκειται για μια παραγωγή βίντεο της Δομής Επαγρύπνηση στο Διαδίκτυο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου με τη στήριξη των συνδιοργανωτών μας ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ- Δήμος Χανίων. Το
συγκεκριμένο έργο είναι εμπνευσμένο από τη Βιονευρολογία. Με ευφάνταστο τρόπο, εκπέμπει μέσω της τέχνης, ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα αφύπνισης για τους νέους, καθώς και για τους γονείς τους, αναφορικά με την υπέρμετρη χρήση των συσκευών τεχνολογίας από τους εφήβους. Με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ’ ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, προσφέρει πολύτιμες γνώσεις, που αφορούν την αλληλεπίδραση που ασκείται κατά τη διάρκεια της χρήσης των ψηφιακών συσκευών από τους εφήβους στη σημερινή εποχή, ενώ νοηματοδοτεί μέσω της εικόνας, τις έννοιες των ορίων αντοχής του ανθρώπινου οργανισμού και την σημασία του ελέγχου, καθώς και την αναγκαιότητα της χρήσης ορίων στο χώρο του διαδικτύου. Σύντομα θα ανακοινωθούν πληροφορίες για την προβολή του μουσικοχορευτικού project: Χορεύοντας με τη λήθη.ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΙΟ

Δείτε το κανάλι μας στο You Tube:


Δείτε τα video που θα αναρτώνται και φωτογραφικό υλικό των εκδηλώσεων.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ & ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

program-14ο-State-of-the-Art-23-06

Το Σωματείο Επαγρύπνηση Στο Διαδίκτυο, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Διεύθυνση του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργανώνουν διήμερο επιμορφωτικών δράσεων, με θέμα:

«ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

Εισηγητές θα είναι : Αξιωματικοί από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Λαμβάνοντας υπόψιν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά και οι έφηβοι στο χώρο του διαδικτύου και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ανεύρεσης λύσεων σε σοβαρά προβλήματα που αφορούν την καθημερινή διαχείριση του διαδικτύου από παιδιά, εφήβους και γονείς θεωρήσαμε αναγκαίο να προβούμε σε σημαντικές επιμορφωτικές δράσεις με τη στήριξη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Στα πλαίσια του διήμερου επιμορφωτικών, ενημερωτικών δράσεων
στις 5 και 6 Μαρτίου,
θα πραγματοποιηθούν οι εξής ημερίδες:1) Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, στις 11:00 πμ έως 12.30 μμ ημερίδα για μαθητές Δημοτικών σχολείων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

2) Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, στις 12:30 πμ έως 14:00 μμ ημερίδα για μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων
στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

3)Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, στις 19.30 μμ. ημερίδα για γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη
στο Πολιτιστικό Κέντρο
της Ι Μ Κ Α, (επί της οδού Αντωνίου Γιάνναρη 2).

4)Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στις 11.00 πμ έως 12.30 μμ ημερίδα για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων στο Λύκειο Βάμου του Δήμου Αποκόρωνα.

5)Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στις 17.00 μμ εσπερίδα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Βρυσών για τους γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη της περιοχής του Αποκόρωνα,
με τη συνεργασία του Κέντρου κοινότητας του Δήμου Αποκώρονα.


Στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση, η πρόληψη, η στήριξη και η ενδυνάμωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 (SID).

ΒΕΒΑΙΩΣΗ_ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ-ΗΜΕΡΑ-ΑΣΦΑΛΟΥΣ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ_2020-1

«Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς» Ακαδημαικό έτος 2021-2022.

Εσπερίδα για τον Εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 (SID).

ΠΡΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ & ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2O2O (SID)

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ν. Χανίων & το Σωματείο Επαγρύπνηση Στο Διαδίκτυο Tης  Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου πραγματοποίησαν με επιτυχία εσπερίδα για την Ημέρα Εορτασμού Ασφαλούς Διαδικτύου (SID 2020), με θέμα:
«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα Πανευρωπαϊκά δίκτυα Insafe/INHOPE με επίσημο εκπρόσωπο για την Ελλάδα το Ασφαλές Κέντρο Διαδικτύου, το οποίο τελείται υπό την αιγίδα  Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας ( Ι Τ Ε ), με την υποστήριξη της Κομισιόν.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι  να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει να προσελκύσει παιδιά και νέους, γονείς και κηδεμόνες, δασκάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη βιομηχανία, τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και τους πολιτικούς, να ενθαρρύνει όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου το Σωματείο Επαγρύπνηση  Στο Διαδίκτυο Της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου  ανέλαβε ενεργή δράση συνδιοργανώνοντας με την  Ένωση Συλλόγων Γονέων Ν. Χανίων και την στήριξη
της Δ Δ Ε  Χανίων καθώς του Κ Ε Θ Ε Α   Αριάδνη Χανίων εκδήλωση για να τιμήσουν την ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου. Η εκδήλωση πργματοποιήθηκε με επιτυχία στις  11 Φεβρουαρίου,στο Πολιτιστικό Κέντρο Της  Ι Μ Κ Α, επί της οδού Αντωνίου Γιάνναρη 2, στις 20.00 μμ.
,,
Οι ομιλητές που πλαισίωσαν τη δράση ήταν οι : Δανάη Ράφτη Ψυχολόγος Συμβουλευτικής Μονάδας Κ Ε Θ Ε Α  Αριάδνη, Παναγιώτης Αντωνακάκης Προϊστάμενος  Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Δ Δ Ε  Χανίων. Οι συντονιστές που συνέβαλλαν στη διεξαγωγή της δράσης ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος κύριος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πατέρας Γεώργιος Περάκης μαζί με τη Γραμματέα της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Χανίων κυρία Ελένη Βλοντάκη. Απήφθυναν χαιρετισμό προς το κοινό, η εντεταλμένη Περιφερειακός Σύμβουλος κυρία Σοφία Μαλανδράκη , ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Χανίων κύριος Γρηγόρης Γκουλούσης και έκλεισε την εσπερίδα με μια σύντομη αναφορά για τον κοινωνικό ρόλο του Σωματείου Επαγρύπνηση στο Διαδίκτυο το Ιδρυτικό μέλος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Σωματείου Επαγρύπνηση Στο Διαδίκτυο Της Ι Μ Κ Α κυρία Αργυρώ Παρδαλάκη.


Πρώτη παρουσίαση της ιστοσελίδας www.epagripnisistodiadikyo.,gr στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης 2019 που διοργανώνει το Σωματείο PRAXIS στις 8, 9 και 10 Ιουλίου στον Προμαχώνα του Σαν Σαλβαντόρ στο Παλιό Λιμάνι.

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ www.epagripnisistodiadiktyo.gr ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ 2019

Στις 8, 9 και 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης 2019, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Σωματείου PRAXIS. Μέσα σε κλίμα χαράς με συνοδεία από μαγευτικές μελωδίες, που μας συνεπήραν έγινε η “πρώτη παρουσίαση της ιστοσελίδας” www.epagripnisistodiadiktyo.gr

Η υπέροχη αυτή συγκυρία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ως μια γιορτή, ως ένα ευχάριστο συναπάντημα! Το σημαντικό είναι, ότι ενώθηκαν πολλοί άνθρωποι για να συνεισφέρουν σε ένα καλό σκοπό! Άνθρωποι με αγάπη για τη δουλειά τους, με ευαισθησία και συνάμα τη δύναμη να συγκινούν τα πλήθη! Μέσω της τέχνης καταφέρνουν, να μεταδίδουν ειρηνικά μηνύματα, διαχέοντας τα μέσω της μουσικής και τη γνώσης!

Το συνταίριασμα αυτό στάθηκε μια ιδανική ευκαιρία για την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας www.epagripnisistodiadiktyo.gr. Είναι γνωστό ότι το φεστιβάλ, συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της πολιτιστικής και κοινωνικής ποιότητας της καθημερινότητας του σημερινού σύγχρονου ανθρώπου…

Εμπνευσμένη από την ψηφιακή εποχή η ιστοσελίδα μας, παρουσιάστηκε από εκπροσώπους του Σωματείου ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Σε σημείο του χώρου στήθηκε το stand του Σωματείου και μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Ανάμεσα στους επισκέπτες που έλαβαν το ενημερωτικό φυλλάδιο ήταν αρκετοί γονείς.. Λόγω ότι το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο είναι ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, χαροποιήθηκαν ιδιαιτέρως!
Επίσης θετική ανταπόκριση υπήρξε από επισκέπτες του εξωτερικού, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι σταδιακά θα γίνει μετάφραση της ιστοσελίδας

Το αξιόλογο μουσικό αυτό γεγονός πραγματοποιήθηκε με συνεργασία από παγκόσμια αναγνωρισμένα μουσικά σχήματα. Παρουσιάστηκαν αυθεντικές συνθέσεις µε κοινή αναφορά το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης. Πλέων ετήσιος θεσμός και αναγνωρισμένη εκδήλωση από το 2014 ως το φεστιβάλ που προσελκύει μουσικούς από όλο τον κόσμο. Παράλληλα με το που φεστιβάλ στον Προμαχώνα του Σαν Σαλβαντόρ στο Παλιό Λιμάνι Χανίων, πραγματοποιήθηκε μια μουσική βραδιά στο Ηράκλειο.

Παρουσίαση του νεοσύστατου Σωματείου “Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο” στο Σώμα Οδηγισμού Χανίων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Στις 15 Ιουνίου και ημέρα Σάββατο, ολοκληρώθηκε project σχετικό με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, του Σώματος Οδηγισμού. Η επιμόρφωση των μελών του Σώματος. έγινε με υλικό που είχε σταλεί από το Κεντρικό Σώμα Οδηγισμού της Αθήνας.

Ενδιαφέρον έδειξε στην είδηση για την ίδρυση του Σωματείου “Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο” η κυρία Ερασμία Κοματσουλάκη Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγισμού.
Στάλθηκε πρόσκληση στην κυρία Αργυρώ Παρδαλάκη Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Σωματείου “Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο” μέσω εκπροσώπων του Σώματος. Προτάθηκε να γίνει μια ενημερωτική ομιλία σε παιδιά και γονείς για τη δράση που ξεκινά το Σωματείο “Επαγρύπνηση στο διαδίκτυο”. Η πρόσκληση έγινε αμέσως αποδεκτή. Έτσι πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των μικρών μας φίλων καθώς και των γονέων τους.

Ήταν μια πολύ όμορφη συνάντηση και μια ωφέλιμη ενημερωτική δράση. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με πολύ χαρά και κέφι δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό!


Πολιτιστικό κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


Στις 16 Φεβρουαρίου του 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Σωματείου ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ. Η διεξαγωγή της πρώτης Γ.Σ. έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Μερικές μέρες νωρίτερα είχε γνωστοποιηθεί στα μέλη, πως σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών θα γινόταν επαναληπτική συνάντηση. Λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας που προξένησε ζημιές, πλήττοντας την περιοχή των Χανίων δεν υπήρξε απαρτία των μελών. Σύμφωνα με το καταστατικό, ορίστηκε νομότυπα επανάληψη στις 23 Φεβρουαρίου του 2019. Το επόμενο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γ..Σ. του Σωματείου, για την πρώτη γνωριμία μεταξύ των παρισταμένων μελών.

Κατά τη Γ.Σ.υποδέχτηκε με καλωσόρισμα τα μέλη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κύριος Δαμασκηνός. Ακολούθησε ομιλία του. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την κυρία Παρδαλάκη Αργυρώ Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Σωματείο. Ακολούθως συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους τα μέλη. Αναφέρθηκαν σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο . Συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι επικοινωνίας μεταξύ των μελών του Σωματείου.

Διαβάστε εδώ: την: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.